Miljøvurdering

Miljøvurdering og miljøkonsekvensvurdering

I henhold til miljøvurderingsloven (Bekendtgørelse af lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter, lovbekendtgørelse nr. LBK 4 af 3/1/2023) er kommunen forpligtet til at gennemføre en miljøvurdering, hvis en given plan eller projekt må antages at kunne få væsentlig indvirkning på miljøet.

I forbindelse med udarbejdelse af planerne (kommuneplantillæg nr. 13 og lokalplan nr. 596) vurderes det, at planerne er omfattet af bilag 2, pkt. 6b og planerne fastlægger rammer for fremtidige anlægstilladelser, hvilket stiller krav om obligatorisk miljøscreening.

Bygherre har valgt at udføre en frivillig miljøkonsekvensvurdering af projektet. På den baggrund er der udarbejdet en miljøkonsekvensrapport for projektet. Miljøstyrelsen er myndighed på Miljøkonsekvensrapporten, som er udarbejdet sideløbende med planerne.

Kalundborg Kommune er myndighed på planerne og har foretaget en screening af planerne jf. Miljøvurderingslovens §8 stk. 2, dvs. en indledende vurdering af, om der skal gennemføres en egentlig miljøvurdering.

På baggrund af en screening har Kalundborg Kommune vurderet, at en miljøvurdering af planen ikke er nødvendig. Begrundelsen er:

1. At der i planerne redegøres for arealdisponeringen i forhold til håndtering af overfladevand. Overfladevand skal udledes til Kalundborg Forsynings regnvandsledning. Lokalplanen skal sikre at kravene særligt til belægningsgrad i Kalundborg Kommunes spildevandsplan 2023-2027 overholdes.  Der detailplanlægges for etablering af 2 regnvandsbassiner til opsamling af overfladevand på egen grund. Regnvandsbassiner dimensioneres efter gældende spildevandsplan. Lokalplanen indeholder bestemmelser om de befæstede arealer. Miljøkonsekvensrapporten for projektet, som udarbejdes parallelt med planerne, indeholder en nærmere redegørelse for håndteringen af overfladevandet fra projektområdet.

2. At der i planerne redegøres for håndtering af eksisterende naturbeskyttelsesinteresser her under NBL§3-områder, økologiske forbindelser og Grønt Danmarkskort samt evt. etablering af erstatningsnatur. Der redegøres for hvordan den økologiske funktionalitet opretholdes, fremmes og sikre dyrs og planters spredningsmuligheder.