Lokalplanens sammenhæng med anden planlægning

Kommuneplanen

Mål

Kalundborg Kommunes udviklingsstrategi har som mål at skabe mere natur, som forbedrer naturkvaliteten i byen og på land, og som skaber rekreative muligheder, bedre miljø og klimasikring. Med denne lokalplan understøttes dette mål, idet der stilles krav om grønne kiler og beplantning, der understøtter biodiversiteten samt rekreative stier og opholdssteder.

Kommunen har derudover i kommuneplanen som mål at tiltrække flere borgere og at fremme udviklingen af boligområder i og omkring Kalundborg by og skabe flere boligformer, der opfylder nutidige ønsker til størrelse, pris, kvalitet, beliggenhed og ikke mindst mulighed for fællesskab. Herredsåsen er i sammenhæng hermed på listen over boligudbygningen i Kalundborg Kommune og med denne lokalplan indfries ovenstående mål.

Retningslinjer

Geologisk bevaringsværdi
Hele lokalplanområdet er udpeget med geologisk bevaringsværdi i terrænet omkring Røsnæs. Inden for de værdifulde geologiske interesseområder skal der i planlægningen tages særlige hensyn, således at geologiske landskabsformer fremtræder klare og intakte. Særligt skal der tages hensyn til overgange mellem geologiske landskabsformer, så de fremstår som en helhed. Det vurderes, at planlægningen sikrer, at landskabsformerne opleves klare og intakte, idet en stor del af området udlægges som rekreativt areal, der friholdes for byudvikling. Området som friholdes for bebyggelse opleves delvis som et dalstrøg, og dette landskabsudtryk forstærkes ved at placere bebyggelsen højere oppe på skråningen af Herredåsen. Dermed kommer bebyggelse ikke til at sløre overgange mellem landskabsformerne.

Inden for den bebyggede del af området tættest mod Herredsåsen indpasses bebyggelse i landskabet ved at placere den højeste bebyggelse der, hvor terrænet er højst, dvs. ved vejen Herredsåsen og lavere bebyggelse mod syd. På den måde understreges den sydvendte skråning af åsen, så man også fremadrettet vil opleve landskabet som bakket.

Der fastsættes bestemmelser om terrænbearbejdning og adgangen til de landskabelige værdier øges gennem stiplanlægningen.

Lokalplanen er derfor i overensstemmelse med kommuneplanens udpegning for geologiske bevaringsværdier, idet beplantning, byggeri,  terrænændringer og udlæg af stier sker under hensyntagen til landskabets karakter.

Naturbeskyttelsesinteresser

Dele af lokalplanområdet er udpeget med naturbeskyttelsesinteresser. Disse udpegninger er samtidig beskyttet efter naturbeskyttelseslovens § 3. Lokalplanen vil indarbejde hensynet til de udpegede naturområder, da der sikres friholdelse af bebyggelse og anlæg på disse arealer i lokalplanområdets disponering. Den naturmæssige værdi vil således ikke forringes med lokalplanen. Læs mere om Naturbeskyttelsesinteresserne under afsnittet "Naturmiljø".

Kystnærhedszonen

Lokalplanområdet ligger udenfor kystnærhedszonen, men inden for kystnær byzone, og bebyggelse skal derfor indpasse sig i den kystlandskabelige helhed. Se nedenstående afsnit "Den kystnære del af byzonen."

Grundstørrelser

Kalundborg Kommuneplan 2021-2032 foreskriver under de generelle rammebestemmelser, at ”Som udgangspunkt kan der lokalplanlægges for tæt-lav boligbebyggelse med grundstørrelser på 250-500 m2 og der skal der som udgangspunkt være fællesareal på mindst 20 % af af det samlede område, medmindre andet er nævnt i rammebestemmelserne for det enkelte område."

De generelle rammebestemmelser er gældende, hvor intet andet er nævnt om det pågældende emne under det enkelte rammeområdes bestemmelser. Den nye planlægning foreslår en fortætning af det bebyggede areal, således mere landskab og natur friholdes. I den henseende vil de specifikke rammebestemmelser for det nye boligområde tillade mindre grundstørrelser på ned til 100 m for tæt-lav boligbebyggelse for at kunne imødekomme fortætningen. Derudover vurderes det, at der i dette område kan tillades mindre grunde end generelt, da der udlægges store rekreative områder og friarealer i planområdet med luft og lys. Slutteligt kan det fremme brugen af de fælles friarealer og opfordre til fællesskab på tværs af boligtyperne. Dog vil der fortsat være mulighed for ophold på privat opholdsareal, idet der skal anlægges en privat have i tilknytning til den enkelte bolig.

Rammeområde

Lokalplanen er omfattet af kommuneplanens rammeområde K03.B19 og er ikke i overensstemmelse hermed i forhold til overordnet anvendelse og bebyggelsesprocent. Derfor er der udarbejdet et kommuneplantillæg som sikrer, at der er den nødvendige overensstemmelse mellem lokalplanen og kommuneplanen.

Kommuneplantillægget omfatter udlæg af 2 nye rammeområder, ét til rekreative formål og ét til boligformål, som reduktion af to eksisterende planrammeområder. Kommuneplantillægget omfatter det samme område som lokalplanen.

Kommuneplantillæg nr. 14 er offentliggjort samtidig med lokalplanen.

Kortet nedenfor viser eksisterende rammeområder (K03.B19 og K03.R02), som ændres gennem kommuneplantillægget:

Kortet nedenfor viser fremtidige, nye rammeområder (K03.B26 og K03.R11), og hvordan eksisterende rammeområder reduceres:​

                 

Gældende lokalplan 513  

Ved vedtagelsen af denne lokalplan erstattes den eksisterende Lokalplan nr. 513 for den nye lokalplans område.

Kystnære del af byzonen

Da lokalplanområdet ligger udenfor kystnærhedszonen, men inden for kystnær byzone, skal bebyggelsen indpasse sig i den kystlandskabelige helhed.

Lokalplanområdet ligger ca. 1,5 km fra nærmeste kyststrækninger (Kalundborg Havn og Houget) og ligger i byzone. Lokalplanen udlægger området til tæt-lav boligbebyggelse i op til 2 etager i maks. 9 meters højde i overensstemmelse med helhedsplanen og kommuneplanrammen for området. Bebyggelsen er del af en større boligudbygning på Herredsåsen, hvor der i det bagvedliggende boligområde er mulighed for at bygge i op til maks. 16 meters højde. De forskellige bygningshøjder med den højeste bebyggelse mod nord er med til at understrege Kalundborg bys særlige kyststrækning, som er karakteriseret ved at ligge lige ved en ås, hvorpå bebyggelsen ligger i forskellige niveauer op ad åsens sydvendte skråning. Mod øst for det nye boligområde ligger bevægelseshuset Spiralen og Skolen på Herredsåsen, som er op til 3 etager højt. Den nye bebyggelse afviger således ikke i højde eller volumenen fra den eksisterende bebyggelse i Kalundborg set fra kysten. Dertil kommer, at det eksisterende bymiljø vil delvis skærme for lokalplanområdet i retning mod kysten, og den relativt store afstand til kysten gør yderligere at lokalplanområdet ikke har nogen væsentlig visuel indvirkning på kystlandskabet.

Boligområdet kobler sig på eksisterende infrastruktur og sikrer, at områdets naturtyper integreres som grønne elementer i en sammenhængende grøn struktur i området.  

Bebyggelsen indpasses i landskabet ved at placere den højeste bebyggelse der, hvor terrænet er højst, dvs. ved Herredsåsen og lavere bebyggelse mod syd. På den måde understreges det kuperede terræn, så man også fremadrettet vil opleve landskabet som bakket. Sammenholdt med at området allerede er beliggende i byzone og op ad eksisterende bebyggelse, vurderes det, at lokalplanområdets bebyggelse ikke vil påvirke kysten visuelt.

Beskyttet dige

Området er mod vest afgrænset af et gammelt dige, som har en væsentlig kulturhistorisk betydning og er beskyttet af museumslovens kapitel 29a. Det betyder, at digets tilstand ikke må ændres. Beskyttelsen gælder kun diger i landzonen og diger, der ligger i grænsen mellem landzone og byzone eller sommerhusområder.

Hvis man vil fjerne et beskyttet dige, skal man søge om dispensation efter museumsloven. Hvis diget har høj kulturhistorisk værdi, er sandsynligheden for dispensation meget lille. Mindre gennembrydninger af diget vurderes ikke at medføre forringelser af kulturlandskabet.

Museumsloven

Ved påbegyndelse af bygge- og anlægsarbejder i lokalplanområdet kan bygherren eller den, for hvis regning et jordarbejde udføres, i henhold til Museumslovens § 25 anmode det lokalt ansvarlige museum om at tage stilling til, hvorvidt arbejdet vil berøre væsentlige fortidsminder. Museet skal herpå inden for en frist på 4 uger komme med en udtalelse, der eventuelt vil blive baseret på en arkæologisk forundersøgelse.

Det lokalt ansvarlige museum: Museum Vestsjælland, Arkæologisk afdeling: plan@vestmuseum.dk. (www.vestmuseum.dk)

Har bygherre eller entreprenør ikke indhentet en sådan udtalelse vil udgifter til standsning af arbejdet (i op til ét år) og til arkæologiske undersøgelser påhvile bygherren.

Gældende regler og vejledninger kan findes på Slots- og Kulturstyrelsens hjemmeside www.slks.dk.

Tryghed og sikkerhed

Bebyggelsens disponering lægger op til forskelige beboergrupper og fællesskaber på tværs. Der er dokumenteret tryghed og styrke i blandede beboergrupper.

Boligerne placeres i mindre grupperinger af dobbelthuse eller grupper af 3-4 boligenheder. Forskning viser, at naborelationer blomstrer bedst, når der ikke er for få og ikke for mange naboer, og ved at opdele klyngerne nedbrydes en stor bebyggelse til overskuelige grupper.

For begge boligområder indrettes et større fælles parkeringsareal ved ankomsten til delområdet, således at parkering sker perifert fra boligbebyggelsen. Dette skaber et område på de bløde trafikanters præmisser, og hvor børnene leger trygt på gaden.

Naturmiljø                 

Strengt beskyttede dyrearter - Bilag IV-arter

Der er registreret levesteder for markfirben indenfor lokalplanområdet på et sydvendt terrænspring lige syd for delområde B1, se markering på kortbilag 2. For at beskytte dem er der udlagt en sikkerhedszone, hvor der ikke må bebygges, anlægges haver eller gøres andet, der kan skade markfirbenene - sikkerhedszonen til markfirbenenes levesteder er udlagt som en del af delområde R1, som ses på kortbilag 2. Der skal inden for sikkerhedszonen etableres tiltag til gavn for de markfirben, som lever i området, jf. kortbilag 6. Tiltagene kan eksempelvis være mindre bunker af marksten, vaskede grus- og sandbunker, træstammer og lignende, som skaber mulighed for solbadning og ly for markfirbenene.

Udenfor lokalplanområdet er der også registreret levesteder for markfirben. Disse levesteder er fundet vest og syd for lokalplanområdet på et naturbeskyttet overdrev og et stort græsningsareal. Der vil være en økologisk forbindelse mellem levestederne for markfirben, da de er bundet sammen via hhv. det beskyttede dige samt det grønne, rekreative område (R1) og eksisterende grønt, område (K03.R02), som afgræsses for at fremme den tørre natur. Nord for Herredåsen, er der ligeledes registreret levested for markfirben, hvis økologiske funktionalitet er varetaget gennem Lokalplan nr. 589 for boligområde på højdedraget af Herredsåsen, Kalundborg.

I nærområdet mod vest ved et regnvandsbassin (anlagt 2019) og indenfor lokalplanområdet rekreative område er der registreret spidssnudet frø. I dette område, som skal friholdes for boligbebyggelse, giver planlægningen mulighed for at håndtere regn- og overfladevand på terræn, hvilket vil være med til at styrke levesteder for frøer og andre dyr med præference for den våde natur.

I forbindelse med planlægningen fældes der ikke krat og træer med stammedimensioner, der kan tilbyde hulheder og levesteder for flagermus, som også er en internationalt beskyttet dyreart.

Med lokalplanområdets disponering vurderes det derfor samlet, at det nuværende naturindhold og spredningsmuligheder for dyr og planter kan opretholdes og tilmed forbedres. På baggrund af ovenstående vurderes det, at lokalplanen ikke vil påvirke internationale naturbeskyttelsesinteresser, og at anlægsarbejdet ikke vil forstyrre arterne væsentligt.

I forbindelse med byggemodningen af området er det vigtigt, at der sættes padde- og byggepladshegn op ved terrænspringet, hvor markfirbenene lever og færdes, trukket ca. 2 meter væk fra terrænspringet topkant, således det sikres, at markfirbenenes levested ikke forstyrres eller ødelægges ved f.eks. kørsel eller henkastning af materiel og jord. Hegnet skal samtidig sikre, at markfirbenene ikke lokkes til byggepladsen af de store jordbanker, som der kan forventes at være under byggemodningen. 

Grønt Danmarkskort

Ifølge planlovens § 11 a, stk. 1, nr. 14 skal kommuneplaner indeholde retningslinjer og kort, der beskriver: ”varetagelse af naturbeskyttelsesinteresserne, som udgøres af naturområder med særlige naturbeskyttelsesinteresser, herunder eksisterende Natura 2000-områder på land og andre beskyttede naturområder, samt økologiske forbindelser, potentielle naturområder og potentielle økologiske forbindelser, og for prioritering af kommunalbestyrelsens naturindsats inden for Grønt Danmarkskort”. 

Det er et særligt fokuspunkt i planlægningen at fastholde og styrke naturbeskyttelsesinteresserne i området, da det er et område, hvor der er flere naturbeskyttelsesinteresser og beskyttelseskrav i spil. Naturbeskyttelsesinteresserne er desuden nogle af områdets store kvaliteter og potentialer. 

Inden for lokalplanområdet findes følgende naturbeskyttelsesinteresser:

  • Ét naturbeskyttelsesområde med særlige naturbeskyttelsesinteresser, som er en naturbeskyttet mose, hvori der også er naturbeskyttede søer.
  • En økologisk forbindelse, som er en udpegning rundt om den naturbeskyttede mose.
  • Potentielle, økologiske forbindelser repræsenterende hver sin naturtype: Våd natur, tør natur og skovnatur

Uden for planområdet findes der beskyttet natur i form af et overdrev (tør natur) og sø (regnvandsbassin) og derudover potentielle, økologiske forbindelser bestående af hver sin naturtype: Våd natur, tør natur og "skov". Planlægningen har haft til formål at styrke de potentielle, økologiske forbindelser, hvilket gennemgås i det følgende og beskytte eksisterende, beskyttet naturområde, hvilket gennemgås nedenunder.

EU-naturbeskyttelsesområde -Natura 2000 områder

Der gælder særlige regler for internationale beskyttelsesområder – Natura 2000 områder, som består af EU-habitat- og fuglebeskyttelsesområder samt Ramsarområder.

Lokalplanområdet ligger ca. 1,5 km fra nærmeste internationale naturbeskyttelsesområde "Habitatområde Kalundborg Fjord" (Natura 2000-habitatområde). Der er ingen Natura 2000-områder inden for lokalplanområdet, og det vurderes, at planen ikke påvirker Natura 2000-områder væsentligt på grund af afstanden og områdets fremtidig disponering.

Naturbeskyttelsesområde

Inden for lokalplanområdet ligger en naturbeskyttet mose, hvori der også er naturbeskyttede søer, iht. naturbeskyttelseslovens §3. Der planlægges ikke for bygge- og anlægsaktiviteter inden for lokalplanområdet, hvor der er registreret §3-natur. Rundt om mosen er en økologisk forbindelse for våd natur.

Potentielt naturbeskyttelsesområde

Inden for lokalplanområdet skabes der mulighed for etablering af et regnvandsbassin i en lavning i terrænet og mellem et eksisterende regnvandsbassin og den naturbeskyttede mose. Ligesom det eksisterende regnvandsbassin vest for lokalplanområdet, anlagt i 2019, kan det nye regnvandsbassin blive et (potentielt) naturområde.

Økologiske forbindelse og potentiel økologiske forbindelse

Dele af lokalplanområdet er udpeget som økologisk forbindelse og potentiel økologiske forbindelse.

Økologiske og potentielle økologiske forbindelser er arealer, hvor dyr og planters spredningsmuligheder i landskabet er og skal fremmes, bl.a. gennem planlægning. Inden for de (potentielle) økologiske forbindelser tilstræbes det, at eksisterende naturområder sikres mod en udvikling, der kan forringe livsbetingelserne for det nuværende dyre- og planteliv. Tilsvarende skal det tilstræbes, at der i disse forbindelser skabes nye naturarealer, der kan forbedre dyr og planters spredning og frie bevægelse i de eksisterende naturområder. Lokalplanen sikrer kvaliteten af de udpegede områder ved at lade området forblive rekreative, grønne arealer uden egentlig bebyggelse. Samtidig fastlægger lokalplanen nogle beplantningsprincipper, som kan videreføre og styrke den potentielle, økologiske forbindelse, som er inden for lokalplanområdet.

Planlægningen berører ikke området med særlige naturbeskyttelsesinteresser (mosen med søer) negativt, da den friholdes for indgreb, og i øvrigt er beskyttet gennem naturbeskyttelsesloven. Det er vurderet på baggrund af et notat om regnvandshåndtering, at der kan findes en løsning på regnvandshåndtering ved at lede regn- og overfladevand til mosen, så længe vandet renses inden udledning i mosen via et nyt regnvandsbassin. Samtidig er det vurderet, at der med stor sandsynlighed kan meddeles en dispensation fra Naturbeskyttelseslovens § 3 på baggrund af de forventede vandstandsændringer og tømmetider, da de umiddelbart ikke vurderes at påvirke mosens eller søernes tilstand negativt.

I forbindelse med udbygningen af området vil der blive anlagt et nyt regnvandsbassin vest for mosen og tæt på et eksisterende regnvandsbassin, i en naturlig lavning i landskabet, hvilket vurderes at styrke både den økologiske forbindelse og den potentielle, økologiske forbindelse for den våde natur.

Den tørre natur styrkes ved gennem planlægning ved at udpege og sikre et sydvendt terrænspring, hvor der samtidig er levesteder for den strengt beskyttede dyreart markfirben. Lokalplanen fastsætter krav om, at der skal etableres tiltag til gavn for markfirbenene i en sikkerhedszone op til markfirbenenes levesteder. Derudover er der et beskyttet dige, som kan fungere som økologiske forbindelse til den nærmeste, tørre natur (et beskyttet overdrev mod vest). Et stort areal vest for planlægningsområdet samt en lille del af selve planlægningsområdet bliver afgræsset af kvæg, som led i et naturprojekt, der har til formål at fremme den tørre natur. Græsningsprojektet samt det beskyttede dige medvirker til at sammenbinde markfirbenenes levesteder og den tørre natur. 

I planlægningsområdets nordvestlige hjørne i relation til en eksisterende læbeplantning skal der etableres en træ- og kratbevoksning for at understøtte den potentielle økologiske forbindelse for ”skov”. Derudover stiller planrammen for boligområdet og lokalplanen krav om beplantning med hjemmehørende arter, som vil medvirke til at øge biodiversiteten.

Det vurderes, at retningslinjerne for Grønt Danmarkskort og naturbeskyttelsesinteresserne varetages, og at naturbeskyttelsesinteresserne styrkes.

Miljøforhold

Jordforurening

Der findes ingen arealer indenfor området, er der registreret som forurenet iht. jordforureningsloven. Området ligger indenfor områdeklassificering. Det betyder, at der er krav om analyser af jord ved flytning af jord, jf. jordflytningsbekendtgørelsen.

Der planlægges for et almindeligt boligområde.

Støj

Der planlægges ikke i nærheden af støjende aktiviteter, da der planlægges for et almindeligt boligområde.

I forbindelse med planarbejdet er der udarbejdet et støjnotat, der viser vejstøjens (Herredsåsen) påvirkning af planområdet. Notatet viser at lokalplanområdet ud mod Herredsåsen vil være påvirket af vejstøj, der ligger en smule over de vejledende grænseværdier på 58dBL. Støjen påvirker ikke boligbebyggelsens facader eller boligers opholdsarealer over de vejledende grænseværdier. Områder, som er støjbelastede henligger som "landskab", udlagt som en grøn buffer med træer langs vejen.

Støj i og uden for lokalplanområdet reguleres af miljølovgivningen. Se miljøstyrelsens støjvejledning for yderligere information.

Lugt

Der er ingen væsentlige lugtgener i nærheden af lokalplanområdet, ligesom at der ikke planlægges for aktiviteter, som giver væsentlige lugtgener.

Grundvand

Lokalplanområdet ligger inden for området med drikkevandsinteresser (OD) og dermed ikke inden for område med særlige drikkevandsinteresser (OSD). Lokalplanområdet ligger ikke inden for indvindingsopland til vandværk, grundvandsdannende opland, nitratfølsomme indvindingsområde (NFI) eller lign.

Der er ca. 0,8 km til nærmest vandværk, Brandsbjerg Vandværk.

Der planlægges ikke for grundvandsforurenende aktiviteter.

Regnvandshåndtering

I forbindelse med lokalplanen har Kalundborg Kommune og Kalundborg Forsyning fået udarbejdet et regnvandshåndteringsnotat for området for at screene/vurdere, om der kan findes en robust løsning på håndtering af service- og skybrudsregn indenfor lokalplanområdet. Notatet viser, at der med god sandsynlighed kan findes en robust løsning ved, at der inden for lokalplanområdet etableres et regnvandsbassin, hvorfra vandet løber videre til den beskyttede mose, som allerede i dag fungerer som en del af Forsyningens regnvandssystem. Løsningen forudsætter, at der kan opnås en tilslutningstilladelse og en dispensation fra Naturbeskyttelseslovens § 3, som på nuværende tidspunkt vurderes sandsynlig, da regnvandshåndteringsplanen også belyser forventet vandstandsændringer, tømmetider og udløb fra mosen. Notatet om regnvandshåndtering viser forholdene ved de specifikke reducerede arealer, som der allerede er, eller som der er planlagt for i oplandet, og vil ikke kunne bruges, hvis de reducerede arealer øges. I så fald skal der udarbejdes en ny undersøgelse.

Forsyning

Spildevand

Området er udlagt til separat kloakering iht. gældende Spildevandsplan, hvilket vil sige at spildevand og regnvand løber i hver sin ledning. Der er i forbindelse med lokalplanen foretaget en screeningsundersøgelse af håndtering af regnvand, jf. forrige afsnit om regnvandshåndtering. Projektudvikler har ligeledes udarbejdet en plan for, hvordan regn- og overfladevand fra boligområderne kan håndteres lokalt og forsinkes i nødvendigt omfang, inden det ledes til Kalundborg Forsynings system, gennem anlæg af diverse regnvandshåndteringsløsninger i det offentlige, rekreative område inden for lokalplanområdet. Alternativt kan projektudvikler af boligområderne købe sig til kapacitet i Kalundborg Forsynings bassin, som skal anlægges i det sydvestlige hjørne af lokalplanområdet, jf. kortbilag 2. I begge tilfælde er det et krav fra kommunes side, at anlæg til regnvandshåndtering skal bidrage landskabeligt, naturmæssigt og rekreativt for at kunne anlægges på kommunalt ejet jord. Lokalplanen fastlægger ikke bestemmelser om maks. befæstelsesgrader, da dette ønskes styret af den til en hver tid gældende sektorplanlægning/lovgivning, her spildevandsplanen og miljøbeskyttelsesloven. Nuværende regnvandshåndteringsplan/-screening bygger i sin helhed på de situationsplaner, som fremgår af denne lokalplan og Lokalplan nr. 589 for boligområde på højdedraget af Herredåsen, og det skal derfor forventes, at for at opnå hhv. tilslutningstilladelse, udledningstilladelse og dispensation fra Naturbeskyttelsesloven skal de befæstede arealer/reducerede arealer i deres helhed svare til disse planer. Øges de reducerede arealer, skal der foretages en ny undersøgelse.

Varmeforsyning

Området er ikke del af forsyningsområdet udlagt til fjernvarme, men ønskes området tilsluttet det kollektive varmeforsyningsområde, afhænger det af, at et varmeprojekt viser, at det er samfundsøkonomisk fordelagtigt i forhold til individuel opvarmning, f.eks. med varmepumper.

Vandforsyning

Vandforsyningen af lokalplanområdet driftes af Kalundborg Forsyning.

Renovation

Af hensyn til fremkommeligheden i området skal køreveje for renovationsbiler og vendepladser indrettes efter reglerne i Kalundborg Kommunes Regulativ for husholdningsaffald/Regulativ for erhvervsaffald, som kan læses på Kalundborg Kommunes hjemmeside www.kalundborg.dk.

Af hensyn til arbejdsmiljøet skal transportvejene mellem afhentningssted og renovationsbilerne leve op til kravene i Kalundborg Kommunes Regulativ for husholdningsaffald/Regulativ for erhvervsaffald.

Udformningen af adgangsforholdene skal godkendes af kommunen og renovatøren.

El-ladestandere

Ifølge ladestanderbekendtgørelsen skal beboelsesbygninger med mere end 10 parkeringspladser forberede alle parkeringspladser til ladestandere.

 

Servitutter                 

Ejere og bygherrer må selv sikre sig overblik over tinglyste servitutter, der har betydning for bygge- og anlægsarbejder.

Ved udarbejdelsen af lokalplanen er registreret flg. tinglyste servitutter, som kan have betydning for bygge- og anlægsarbejde inden for lokalplanområdet.

  • 08.12.1976-19055-22 Dok om forsynings-/afløbsledninger mv, Prioritet forud for pantegæld, Vedr 1BP
  • 17.05.2004-9098-22 Dekl. om tilslutning til kollektiv varme forsyning, (berig. 31.03.2005)
  • 14.07.2011-1002761927 VEDTÆGTER FOR GRUNDEJERFORENINGEN BAKKEVANGEN

Ingen af ovenstående servitutter er til hindre for lokalplanens realisering. Privatretlige byggeservitutter og andre tilstandsservitutter, der er uforenelige med lokalplan, fortrænges af lokalplanen i henhold til planlovens § 18. Under lokalplanens § 10 opremses de servitutter, der aflyses i forbindelse med lokalplanens endelige vedtagelse i henhold til planlovens § 15, stk. 2, nr. 16.

Kalundborg Kommune gør opmærksom på, at man ikke påtager sig ansvaret for eventuelle fejl og mangler.

Privatvejsloven

Området ønskes udformet med mulighed for udstykning og det er derfor nødvendigt, at veje m.v. lever op til Privatvejsloven (LBK nr. 422 af 25/04/2023 og senere forskrifter dertil) og gældende vejregler fra Vejdirektoratet. Området skal desuden udstykkes i overensstemmelse med Byggelovens § 10 A. Veje, stier, vendepladser, kurver, oversigtslinjer mm. skal anlægges iht. gældende vejregler fra Vejdirektoratet. Der skal udarbejdes et samlet projekt for veje og stier, som skal godkendes af Kalundborg Kommune forinden anlæg.