I henhold til Lov om planlægning (LBK nr. 287 af 16. april 2018) fastsættes følgende bestemmelser for det i § 2 nævnte område.
Lokalplanens bestemmelser er bindende og indberettes på Plandata.dk.
Forslagsdato:
18-12-2024
Høringsperiode:
19-12-2024 - 31-01-2025
Planens status:
I henhold til Lov om planlægning (LBK nr. 287 af 16. april 2018) fastsættes følgende bestemmelser for det i § 2 nævnte område.
Lokalplanens bestemmelser er bindende og indberettes på Plandata.dk.
Lokalplanens formål er at sikre:
1.1
At områdets anvendelse fastlægges til centerformål, herunder dagligvare- og udvalgsvarebutikker.
1.2
At fastlægge til- og frakørsel fra Slagelsevej, samt parkeringsforhold.
1.3
At ny bebyggelse tilpasses området med respekt for omgivelserne.
1.4
At to af de eksisterende træer i området skal bevares.
2.1
Lokalplanen afgrænses som vist pa kortbilag 1, og omfatter matr. nr. 75a, 81, del af 7dp og del af 7000aq, Høng By, Finderup, samt alle parceller, der efter lokalplanens offentlige bekendtgørelse, udstykkes fra de nævnte ejendomme inden for lokalplanens område.
2.2
Området er beliggende i byzone og forbliver i byzone efter lokalplanens endelige vedtagelse.
3.1
Områdets anvendelse fastlægges til centerformål, herunder dagligvare- og udvalgsvarebutikker.
4.1
Der kan ske udstykning inden for lokalplanområdet.
Vejadgang
5.1
Området har vejadgang fra Slagelsevej. Der kan etableres en overkørsel til området som vist på kortbilag 2.
5.2
Veje skal være befæstet med asfalt, cementfliser eller brosten.
Stier
5.3
Eksisterende stiforbindelse fra Slagelsevej til Vibevej fastholdes og forbindes med en ny sti langs butikkens vestlige og sydlige facade som vist i princippet på kortbilag 3. Stien skal have en bredde på minimum 1,8 m.
5.4
Der skal etableres en ny tværgående stiforbindelse fra Slagelsevej til butikken som vist i princippet på kortbilag 2. Stien skal have en bredde på min. 2 m og skal etableres med hævet belægning.
5.5
Stiforbindelser og torveareal ved butikken skal fremstå med en belægning, der adskiller sig fra vej- og parkeringsarealer.
Parkering
5.6
Der skal etableres minimum 60 p-pladser, som vist på kortbilag 3. Parkering kan belægges med græsarmeringssten.
5.7
Tre af parkeringspladserne skal dimensioneres til personer med bevægelseshandicap. Handicapparkering skal placeres nær butikkens indgangsparti og skal etableres på fast og jævn belægning og med synlig skiltning.
5.8
Mindst to parkeringspladser skal etableres med ladestandere til elbiler.
5.9
Der skal etableres minimum 18 cykel p-pladser fordelt ved butikken og busstoppestedet som vist i princippet på kortbilag 3.
5.10
Belysning må maks. have en lyspunktshøjde på 4 m og skal kunne afskærmes, så blændingsgener til naboejendomme undgås.
6.1
Eksisterende bebyggelse må nedrives.
6.2
Det samlede bruttoetageareal til butiksformål inden for lokalplanområdet må ikke overstige 1.300 m2.
Den enkelte butik må have et bruttoetageareal på op til 1.300 m2 og skal placeres inden for byggefeltet, som er vist på kortbilag 2. Mindre sekundære bygninger indgår ikke i bruttoetagearealet.
6.3
Bygningshøjden må ikke overstige 6,5 m.
6.4
Der kan etableres solpaneler, teknisk udstyr mv. med placering tilbagetrukket fra facadelinjen på vandret tagflade, med en højde på maksimalt 0,75 m. over overkant af murkrone.
6.5
Mindre sekundære bygninger, der er nødvendige for butikkens drift, så som kundevognsskure, affaldsskure, tekniske anlæg o.l., må placeres udenfor byggefeltet.
6.6
Mindre sekundære bygninger så som kundevognshuse og affaldsskure må være maks. 3,5 m høje.
6.7
Der skal langs med areal for vareindlevering etableres en støjafskærmning i form af støjhegn med en højde på 3 m med en placering som vist på kortbilag 2. Støjhegn skal opføres i træ, plademateriale eller som lydhegn i en kombination af metal og stenuld.
7.1
Butiksbyggeriet skal fremstå med murede facader i rød/rødbrune teglsten, evt. kombineret med træ. Omkring byggeriets kundeindgange skal facaden brydes med glaspartier. Teglstensfacader opføres med mønstre i relief, standerskifte eller skiftende fugefarve, så der opstår en variation i murværket, som vist på facade- og snittegning, bilag 4.
7.2
Tag skal etableres som fladt tag eller med ensidig taghældning og være belagt med tagpap eller tagvegetation som sedum, mosser eller græsser.
7.3
Der må etableres udhæng ved butiksbyggeriets vindfang/kundeindgange, som definerer ankomstområder og kan fungere som overdækning af torvearealer.
7.4
Mindre sekundære bygninger så som skure til kundevogne må opføres i stål, træ, tegl, glas eller plademateriale af metal.
7.5
Tekniske installationer må ikke virke skæmmende på bygningen som helhed og skal afskærmes så det er tilpasset bygningens stil.
7.6
Der kan opsættes solpaneler på tagflader jf. pkt. 6.5, så de ikke skæmmer omgivelserne.
7.7
På nordfacaden mod stien skal der etableres vinduer eller glasdør i facaden. Vinduer kan, af hensyn til indretning, placeres højtsiddende på facaden.
Skiltning
7.8
Der må opsættes facadeskilte med butikkens navn på den sydlige og på den vestlige facade ved indgangen, som vist på facade- og snittegning, bilag 5. Facadeskilte skal udføres som bogstaver uden bagvedliggende skilteplade og må have en maksimal højde på 1 m
7.9
Der må etableres en pylon ved overkørslen til planområdet som vist i princippet på bilag 6. Pylonen må maks. være 4 m i højden og 1 m i bredden
7.10
Der må opsættes et mindre antal oplysningsskilte, der markerer en funktion (f.eks. flaskeindlevering, to go osv.). Skilte placeres over døre eller vinduer, og bogstavhøjden skal tilpasses arkitekturen og være mindre end de primære facadeskilte.
7.11
Skiltning og pylon skal enten være indvendigt belyst eller med bagudrettet belysning mod facaden.
8.1
Der skal etableres 9 træer på det grønne areal langs Slagelsevej i princippet som vist på kortbilag 2. Træer skal være af hjemmehørende arter.
8.2
Mindst to af de eksisterende store træer i det nordvestlige hjørne af parkeringspladsen skal bevares som angivet i princippet på kortbilag 2. Træernes drypzone (trækronernes udbredelse) skal friholdes for fast belægning.
8.3
De grønne arealer langs Slagelsevej skal beplantes med spredt beplantning bestående af græs, bunddække og buske af hjemhørende arter.
8.4
Regnvand skal håndteres og forsinkes lokalt indenfor lokalplanområdet jf. forskrifterne i den til enhver tid gældende spildevandsplan.
8.5
Ubefæstede dele af parkerings- og manøvrearealet samt øvrige beplantede arealer kan udnyttes til opsamling og nedsivning af overfladevand.
8.6
Ved indgangsparti til butik som vist på kortbilag 3, må der etableres et areal til udstilling af varer. Udstillingsarealet må overdækkes, men må ikke tildækkes og skal være tydeligt adskilt fra køre-parkerings- og manøvrearealer, f.eks. ved hjælp af farve- og/eller materialeskift.
8.7
Større affaldsbeholdere, containere og lign. skal placeres samlet ved varegård og afskærmes således, at de ikke virker skæmmende for området.
8.8
Støjhegn mod villakvarteret nord for lokalplanområdet skal beplantes ved vedbend eller tilsvarende, så hegnet opnår et grønt udtryk mod sti/ naboskel.
8.9
Der kan etableres tre fleksible parkeringspladser til brug ved torvedannelse, som angivet i princippet på kortbilag 3.
9.1
Eksisterende ledninger skal respekteres eller omlægges efter aftale med ledningsejer.
9.2
Ledninger til el, telefon, antenner og lignende skal fremføres under terræn.
9.3
Der må opsættes elladestandere enten på bygningens facade eller som piedestal/ladestolpe ved områdets parkeringspladser.
9.4
Støjende installationer skal orienteres væk fra støjfølsom nabobebyggelse, eller indbygges i isolerede konstruktioner, der sikrer, at støjpåvirkningerne på omgivelserne ikke overskrider Miljøstyrelsens vejledende grænseværdier for virksomhedsstøj.
9.5
Der skal opsættes støjskærme med en højde på 3 m mod naboejendomme mod nord som vist på kortbilag 2. Støjskærme skal være tætte og have en vægt på over 10 kg/m2.
10.1
Ved den endelige vedtagelse og offentligt bekendtgørelse af lokalplan nr. 600 ophæves dele af lokalplan nr. 71 For et område til centerformål i Høng by (Høng Centeret), Offentlig bekendtgjort d. 21-02-2006, for det område, der er omfattet af lokalplan nr. 600.
10.2
Lokalplanen er ligeledes tinglyst som servitut på matr.nr. 81 med dato og løbenr: 24.03.2006- 9815-23 Akt_23_S_759. Denne servitut ophæves med vedtagelsen af Lokalplan 600.
11.1
Ny bebyggelse må ikke tages i brug før, der er sket tilslutning til offentlig kloak.
11.2
Ny bebyggelse må ikke tages i brug, før der er anlagt overkørsel og parkering som anført under lokalplanens § 5.
11.3
Ny bebyggelse må ikke tages i brug, før ejendommens ubebyggede arealer er anlagt i overensstemmelse med bestemmelserne i lokalplanens § 8.
11.4
Ny bebyggelse må ikke tages i brug, før der er etableret støjafskærmning iht. § 6.
Efter Kommunalbestyrelsens endelige vedtagelse og offentlige bekendtgørelse af lokalplanen må ejendomme, der er omfattet af planen kun udstykkes, bebygges eller i øvrigt anvendes i overensstemmelse med planens bestemmelser (jf. Lov om planlægning, § 18).
Den eksisterende lovlige anvendelse af en ejendom kan fortsætte som hidtil.
Planen medfører ikke i sig selv krav om etablering af de anlæg m.v., der er indeholdt i planen.
Kommunalbestyrelsen kan meddele dispensation til mindre væsentlige lempelser af planens bestemmelser, under forudsætning af, at det ikke er i strid med principperne i planen.
Mere væsentlige afvigelser fra planen, der ikke er i overensstemmelse med planens principper kan kun gennemføres ved tilvejebringelse af en ny lokalplan.
I henhold til Lov om planlægning, § 47, kan der foretages ekspropriation af private ejendomme eller rettigheder over ejendomme, når ekspropriationen vil være af væsentlig betydning for virkeliggørelsen af planen.
Privatretlige servitutter og øvrige tilstandsservitutter, der måtte være uforenelige med planens bestemmelser, fortrænges af lokalplanen, når Kommunalbestyrelsen har foretaget offentlig bekendtgørelse om planens endelige vedtagelse.