8.1
Ubebyggede friarealer, der ikke benyttes til veje, stier, parkering, private haver, anlæg til håndtering af regnvand, legeområde og lignende, skal fremstå som grønne arealer med naturpræg i form af græsklædte arealer med enkeltstående træer og mindre grupper af træer og buske.
De grønne arealer skal give mulighed for indretning ophold, boldbaner samt etablering af legepladser, bålplads o. lign., som kan understøtte fællesskab og ophold.
Der skal etableres opholdsarealer i form af små lokale lommeparker og torvedannelser, som vist i det vejledende princip på kortbilag 3.
Beplantning
8.2
Eksisterende hegn skal bevares i lokalplanen.
Beplantning inden for de grønne friarealer skal udføres efter de vejledende principper som vist på kortbilag 3.
Langs områdets afgrænsning mod nord og vest, som det fremgår at det vejledende princip på kortbilag 3, skal etableres et levende hegn bestående af træer plantet i to til tre rækker.
Ny beplantning skal være egnstypiske og hjemmehørende arter. Der skal plantes forskellige frugttræer- og bærbuske som eksempelvis skov-æble, alm. røn, alm. hyld, hassel, hvidtjørn, kræge, navr, alm. eg o. lign.
8.3
Langs områdets veje skal etableres vejtræer, som vist i det vejledende princip på kortbilag 3. Vejtræer skal stå i mindre grupper eller som enkeltstående træer.
Træer skal placeres således, at de ikke generer trafikken og de oversigtslinjer der følger af færdselsloven.
8.4
Der skal etableres levende hegn i skel mellem boliggrunde og min. 30 cm inden for skel mod andre områder. (f.eks. vej, sti og grønne områder).
Forhaver skal afgrænses af levende hegn med undtagelse ved indkørsel.
Det er tilladt at supplere et beplantet hegn med trådhegn på indersiden. Hegnet må ikke være højere end 1,8 m.
Torvedannelse
8.5
Små torvedannelser skal indrettes i kombination med hævede flader på boligveje. Torvedannelserne skal indrettes med mulighed for ophold og begrønnes med eksempelvis græsser, trædesten, buske og træer.
Lommepark
8.6
Lommeparker skal indrettes med mulighed for fællesskab og ophold og skal indrettes med eksempelvis højbede, nyttehaver, bålplads, legeplads o. lign. i princippet som vist i lokalplanens redegørelse.
I nyttehaver, højbede o. lign. må beplantes med andet end egnstypisk beplantning.
Regnvandsbassin
8.7
I de grønne områder skal der etableres et regnvandsbassin med en placering, som vist i princippet på kortbilag 2. Regnvandsbassin skal udformes således, at det indgår i de rekreative kvaliteter for lokalplanområdet. Skråningsanlæg ved bassinet må ikke etableres med hældninger større end 1:5 (20 % hældning).
Der skal etableres mindre grupper af træer langs bassinets øst- og vestside, som det fremgår af principperne på kortbilag 3.
Der skal holdes en afstand på 5 m fra bebyggelse og beplantning til bassinkant af hensyn til bassinets drift og vedligehold.
Terrænregulering og klimasikring
8.8
I forbindelse med byggemodning skal der terrænreguleres, som vist i det vejledende princip på kortbilag 4.
Efter byggemodning må der maks. ske terrænregulering på +/- 0,5 m målt fra færdigt byggemodnet terræn.
Der må ske terrænregulering i nødvendigt omfang til tekniske anlæg såsom regnvandsbassin og andre løsninger til regnvandshåndtering, herunder skybrudshændelser o. lign.
8.9
Befæstelsesgraden for lokalplanområdet må ikke være højere end 30% beregnet for området som helhed. De grønne arealer samt opholdsarealer må indgå i beregningen.
Hvis der befæstes ud over den maksimalt tilladte befæstelsesgrad, skal der tilbageholdes/forsinkes regnvand, så afledningen svarer til den maksimalt tilladte befæstelsesgrad.
Områdets veje og fælles parkeringspladser kan anlægges således, at anlægget anvendes til opsamling og kontrolleret bortledning af ekstrem nedbør. Det skal udføres så regnvandet ikke kan påvirke omkringliggende ejendomme.
Til grundens størrelse medregnes grundens areal af selvstændig matrikulerede fælles areal.
8.10
Der må etableres LAR-løsninger som f.eks. regnbede, kanaler, render o. lign. i lokalplanområdet.
8.11
I forbindelse med udarbejdelse af byggemodningsprojekt for lokalplanområdet, skal der udarbejdes en plan for håndtering af klimaregn, baseret på en 100 års hændelse, der medfører, at der ikke sker forøget risiko for oversvømmelse af boliger samt private opholdsarealer i lokalplanplanområdet, samt af de omkringliggende områder.