Tilladelse fra andre myndigheder

Politiet       

Vejmyndigheden giver med samtykke fra politiet tilladelse til udførelse af vejanlæg m.m., der kan have væsentlig betydning for færdslens sikkerhed og afvikling (se Færdselslovens § 100).

Region Sjælland       

I henhold til Planlovens § 16, stk. 2, skal redegørelsen til en lokalplan angive, om lokalplanens virkeliggørelse er afhængig af tilladelser eller dispensationer fra andre myndigheder end kommunalbestyrelsen.

En del af det planlagte område, ca. 0,7 ha, er omfattet af graveområde i Råstofplan 2020, med tilladelse til erhvervsmæssig råstofindvinding af sand, grus og sten (jf. tilladelse af 16. august 2016, med udløb 16. august 2026), se figur 10. I tilladelsen indgår vilkår for efterbehandling af arealet, og Regionen har godkendt en efterbehandlingsplan til naturformål.

Arealet skal således efterbehandles i overensstemmelse med vilkår for efterbehandling og den gældende efterbehandlingsplan, med mindre ændrede vilkår og efterbehandlingsplan godkendes af Region Sjælland.

Den nuværende grundejer, Gammelrand Beton A/S - der har overtaget råstoftilladelsen fra NCC Industry A/S - ønsker at få ændret efterbehandlingsplanen med tilknyttede vilkår, så det bliver muligt at realisere lokalplan for opførelse af ny blokfabrik med tilknyttet oplagsplads.

Gammelrand Beton A/S har ansøgt Region Sjælland om at ændre råstoftilladelsens vilkår og efterbehandlingsplan, således at der kan efterbehandles til erhvervsformål i overensstemmelse med det af Kalundborg Kommune vedtagne plangrundlag, jf. Tillæg nr. 6 til Kommuneplan 2021-2032 og Lokalplan nr. 585.

Råstofkort

Råstofkort beskrivelse

Figur 10, Råstoftilladelse 

Vejdirektoratet

Dele af området ligger inden for et planlagt trafikanlæg tilknyttet udbygning af Rute 23 jf. Kalundborg Kommuneplan 2021 – 2032. Vejdirektoratet har skriftligt tilkendegivet, at de ikke vil gøre indsigelser mod fabrikkens placering og tilkørselsforhold, selvom en del er placeret inden for det planlagte trafikanlæg. Der er ingen karambolage med Vejdirektoratets planlagte aktiviteter i dette område.

Ledningsejere

Ikke alle rør, kabler eller ledninger er tinglyst. Derfor bør relevante forsyningsselskaber høres, inden jordarbejder påbegyndes. Det kan fx dreje sig om elkabler, telefon-, tele- og TV-kabler, vandledninger, fjernvarmeledninger, gasledninger og spildevandsledninger.

Landbrugsstyrelsen

Der skal ved Landbrugsstyrelsen ansøges om ophævelse af landbrugspligt for de dele af området der måtte være omfattet.

Kontaktinformationer og ansøgningsskema kan pågås via www.lbst.dk.